Skip to main content

Archives

Categories


De parels

Financiële check

Omdat het kopen van een woning een belangrijke zaak is, is het verstandig hiervoor alvast voorbereidingen voor te treffen.

Een van de voorbereidingen is het bekijken en bespreken van de financiële mogelijkheden. Er kan makkelijk gezegd worden dat je een bepaald bedrag kan lenen, maar weet je ook welke maandlasten daarbij horen? Deze maandlasten zijn weer van invloed op je totale uitgavenpatroon. Het kan zelfs zijn dat je meer kunt lenen dan je aanvankelijk dacht en daarom in plaats van een tussenwoning, misschien kunt kiezen voor een hoekwoning!

Daarom hechten wij er veel waarde aan dat potentiële kopers voor deze woningen vooraf goed inzicht hebben in hun hypotheekmogelijkheden en wat dit maandelijks zal kosten. Hiervoor kun je terecht bij een hypotheekadviseur.

Op de website is een formulier beschikbaar waarop staat aangegeven welke gegevens wij graag van jou ontvangen. Dit formulier ontvangen wij graag ingevuld en ondertekend door een geregistreerd hypotheekadviseur/bank. Als je eigen adviseur een eigen ontwerp heeft, kun je dat ook gebruiken. De potentiële kopers die bij hun inschrijving de financiële check, of een vergelijkbaar document, ingevuld en ondertekend door een geregistreerd hypotheekadviseur/bank en een recente hypotheekberekening toevoegen, niet ouder dan 2 maanden, krijgen voorrang bij de toewijzing van de woningen ten opzichte van kandidaten die dit niet gedaan hebben of dit middels een internetberekening gedaan hebben. Helaas is gebleken dat de internetberekeningen niet altijd betrouwbaar of compleet zijn.

En wist je al dat voor woningen met energielabel A++++ inclusief prestatiegarantie per 1-1-2024 aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden gelden? Hierdoor kun je voor een woning van Wonen in de Parels tot wel € 50.000,- meer hypotheek krijgen. Vraag hiernaar bij je financieel adviseur.

Je kunt nu al contact opnemen met een van de onderstaande hypotheekadviseurs om een afspraak in te plannen.

Vragen? De financieel adviseurs van Frisia Hypotheken en de Rabobank helpen je graag verder.

Het plan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Heb je al een account? Log dan hier in.

Aanmelden